Hackeri z Anonymous napadli web politickej strany KSČM v Brne

14.10.2012 Celý región

Brno/Praha 14. októbra (TASR) - Hackeri z medzinárodnej skupiny Anonymous napadli dnes internetovú stránku Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM) v Brne, kde nelichotivými slovami kritizovali voličov komunistov. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

Podľa konečných výsledkov volieb do krajských zastupiteľstiev, zverejnených v noci nadnes, stratila vládnuca ODS 78 mandátov, ČSSD prišla o 75 mandátov a KSČM si naopak o 68 mandátov polepšila.

Víťazom volieb je ČSSD, ktorá bude mať hajtmanov v deviatich krajoch a KSČM v dvoch (Ústecký a Karlovarský kraj). V jednom kraji zvíťazila ODS (Plzenský kraj) a v jednom Starostové pro Liberecký kraj.

ČSSD vyšla ako víťaz aj z prvého kola senátnych volieb a má spoločne s KSČM šancu získať v hornej komore parlamentu ústavnú väčšinu. V obvodoch, kde žiadny z kandidátov nezískal v prvom kole nadpolovičnú väčšinu odovzdaných hlasov, sa uskutoční v dňoch 19.-20. októbra druhé kolo senátnych volieb.

Predseda ČSSD Bohuslav Sobotka v rozhovore pre idnes.cz povedal, že výsledok volieb je jasným debaklom vládnych strán, ktoré by teraz mali pristúpiť k rozpusteniu Poslaneckej snemovne.

Sobotka prisľúbil, že "patologické" koalície ČSSD a ODS sa opakovať nebudú a upozornil na to, že uznesenie vedenia strany zakazujúce vládu s komunistami je čoraz viac v rozpore so želaním voličov. ČSSD podľa jeho slov neuvažuje o generálnej dohode s komunistami, rokovania o zostavení koalíc bude viesť v jednotlivých krajoch samostatne, informoval idnes.cz.
 

Vyberte región